به گزارش خبرگزاری مهر، بابک ارسیا با اشاره به برگزاری طرح ملی «دوچرخهسواران گردشگر» با مشارکت دانشجویان سراسر کشور از سوی مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران، گفت: این مرکز، هدف غایی خود را در طراحی و اجرای تورهای دوچرخهسواری دانشجویی و نیز انجام مطالعات و برگزاری نشستهای تخصصی با موضوع دوچرخهسواری و ترویج فرهنگ دوچرخهسواری در میان آحاد جامعه ایرانی قرار داده است.
وی با اشاره به ضرورت اجرای برنامههای فرهنگی برای گسترش دوچرخهسواری در میان افراد جامعه و مهیاسازی زیرساختهای مورد نیاز، افزود: دوچرخهسواری ابعاد و کارکردهای مختلفی دارد. نتایج آن به نفع سلامت عمومی، حفظ محیط زیست، نشاط اجتماعی، تحرک عمومی و مشارکت جمعی برای حفظ سوختهای فسیلی و محدود خواهد بود. دوچرخه این قابلیت را دارد تا به شکل گسترده و فراگیر مورد استفادهی آحاد جامعه، خاصه در شهرهای پرجمعیت که مشکلات زیست محیطی و ترافیکی دارند، استفاده شود.
وی اضافه کرد: روز ملی دوچرخهسواری بهانهی مناسبی خواهد بود تا در روندی تبلیغی و حمایتی، دوچرخه صرفا یک تفنن و تفریح به حساب نیاید و ضرورتی برای زندگی امروز معرفی شود. این وسیله در جهان از اروپا و آسیا گرفته تا کشورهایی، مثل چین و ژاپن از پر استفادهترین وسایل نقلیه است؛ اما در ایران فقط در قالب شعارها و ایدهآلها مطرح میشود.
رئیس مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران با اشاره به اینکه در تمام جهان متداول است، روزهایی را به نام وقایع مهم، مشاغل و موضوعاتی که عمومیت دارد، نامگذاری میکنند، یادآور شد: ثبت یک روز به نام روز ملی دوچرخهسواری در تقویم کشور سبب میشود، دستکم یک روز در سال، توجه همه به این عرصه و وسیله جلب شود. تشخص این روز با محوریت دوچرخه، زمینهساز تبیین و ترویج موضوع دوچرخهسواری در ایران خواهد بود.
ارسیا با تشریح دوچرخهسواری به مثابهی مغفول ماندهترین ابزار جابهجایی و حمل و نقل در زندگی شهری امروز ایرانیان، گفت: چندین دهه است که جامعهی ایرانی آغوش خود را به صنعتی شدن و حتی دوران پساصنعتی بدون توجه به مفهوم توسعهی پایدار که در آن ملاحظات زیست محیطی و سلامت روحی روانی مردم جزو اصول بنیادی توسعه به شمار میآید، باز کرده است و اکنون دورهی آن رسیده است تا با استفاده از ساز و کارهایی چون توسعهی ورزشهای همگانی، استفاده از وسایل حمل و نقل، چون دوچرخه و گردشگری، آگاهانه این مقوله مورد توجه و بازبینی جدی از سوی نخبگان و مدیران واقع شود.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی اضافه کرد: از بهترین اقداماتی که پس از انقلاب اسلامی تا کنون در خصوص ترویج یک موضوع بنا به اهمیت آن صورت گرفته، این است که روزهایی خاص در ارتباط با برخی مناسبات، شاخص و برجسته میشود و در آن برنامههای فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و کاربردی در نظر گرفته میشود. از این رو دبیرخانه، طرح ملی «دوچرخهسواران گردشگر» پیشنهادی را تنظیم و به شورای فرهنگ عمومی کشور ارایه کرده است تا مراحل لازم برای ثبت این روز در تقویمهای رسمی کشور سپری شود و براساس آن، روز دوم اردیبهشت ماه برابر با 22 آوریل که در تقویم جهانی روز زمین پاک است، هر سال به عنوان روز ملی دوچرخهسواری در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: عدد 2 که در این روز از سال طی دو بار تکرار میشود و حتی در تقویم میلادی نیز مصادف با 22 آوریل است، نماد گونهای میتواند باشد از دوچرخه و آن وقت از سال با توجه به فصل بهار و مهیا بودن شرایط اقلیمی و محیطی زمانی مناسب برای اجرای برنامههای ترویجی و تورهای دوچرخهسواری همگانی برای آحاد و اصناف مختلف جامعه به صورت درونشهری و بینشهری خواهد بود.
نظر شما